May 13, 2024

Zo schrijf je je in voor de workshops op de Zomerweek

Het is bijna zover: vanaf 23 mei start de Zomerweek. En wat is het gezelligste zomerfeest van Nederland nou zonder leuke workshops? Ook dit jaar zijn er weer veel creatieve workshops te volgen. Alleen verloopt de inschrijving wat anders dan je gewend bent. In dit artikel lees je precies hoe het werkt. Zo ga je helemaal voorbereid naar de Zomerweek.

Online workshopplek reserveren

Op dinsdag 21 mei ontvang je een mail met de uitleg hoe je een workshopplek online kunt reserveren. Let op - hiervoor geldt, net zoals voorheen bij de inschrijfbalie workshops, dat we geen plek kunnen garanderen. Vol is helaas vol. Het enige wat we je met deze mail geven is de mogelijkheid om als eerste een workshopplek te reserveren. Houd ook je spam in de gaten!

Aantal te reserveren workshopplekken

Je hebt met de mail van 21 mei de mogelijkheid om één workshop per persoon te reserveren. Het aantal personen gaat per boeking. We zien vaak dat vriendinnen, moeders/dochters of andere gezellige samenstellingen sámen de entreetickets voor de Zomerweek kopen. Heb je dus twee entreetickets gekocht - dan kan je voor twee personen een workshopplek reserveren. Heb je voor drie personen entreetickets gekocht - dan kan je dus voor drie personen een workshopplek reserveren, enzovoort.  Let op! Kies de juiste datum bij het reserveren van je workshopplek.

Betreden van de workshop

Via de mail van 21 mei krijg je de mogelijkheid door middel van een doorlink naar het boekingssysteem om als eerste jouw favoriete workshop te reserveren. Als dit is gelukt dan ontvang je etickets op het door jouw opgegeven emailadres. Bewaar deze ticket(s), als er meerdere personen onder een boeking vallen) goed! Dit ticket dien je te laten zien bij het betreden van de workshop. Ook staat er duidelijk aangegeven welke workshop, waar en hoe laat. Altijd handig!

Welke workshops zijn er?

Op www.zomerweek.nl/programma kan je al per dag zien wat het aanbod aan workshops is. In de mail van 21 mei worden alle workshops ook nog een keer benoemd en toegelicht. Misschien handig om alvast een top 3 voor jezelf te maken?

Waar zijn de workshops?

Vrijwel alle workshops worden gehouden op Rua da Workshops. Alle workshops starten vanaf 12.00 uur. Ook zijn er workshops die gehouden worden in Casa Margriet, Festa Libelle of het Jan, Jans en de Kinderen Atelier. Op welke locatie jouw gereserveerde workshop is, vind je op het eticket die je ontvangen hebt in je email na het reserveren van de betreffende workshop. Waar alle locaties zich bevinden staat duidelijk aangegeven op de plattegrond. Deze plattegrond wordt bij binnenkomt gratis uitgedeeld maar ook op vele diverse plekken op het terrein vind je grote plattegronden om je goed te kunnen oriënteren.

Wees op tijd!

Het is zover; jouw Zomerweek-dag is aangebroken, de zon schijnt, je hebt er zin in én je hebt een gereserveerde workshopplek. Wees dan op tijd op de aangegeven plek en tijdstip. 5 minuten na start van de workshop vervalt namelijk jouw workshopplek. Mocht er in dat geval een geïnteresseerde langs jouw workshop lopen dan zou deze persoon jouw plek kunnen innemen. Houd hier rekening mee! Hier kan ter plekke niet over gediscussieerd worden met de workshopgever of organisatie.

Mag ik mijn workshopplek doorgeven?

Het is niet mogelijk om jouw gereserveerde workshopplek over te dragen aan iemand anders. De workshopplekken zijn persoonlijk, op naam, geboekt. Dit wordt ter plekke, bij start van elke workshop, ook gecontroleerd.

De workshop die ik wil doen is al vol, is er toch nog een kans dat ik mee kan doen?

Loop vooral over het gezellige Rua da Workshops plein. Je kan altijd bij de workshopgever vragen of er nog een plek vrij is aan de tafel. Daarnaast is er ook genoeg te zien en te shoppen op dit plein.

Houd je mailbox goed in de gaten op dinsdag 21 mei en we zien je graag op het Rua da Workshops-plein tijdens de Zomerweek!